Top 10 mítikus lény logikus eredettörténete

27 E megtekintés8

  ℹ️ Ebben a videóban olyan mítikus lényekre fogunk koncentrálni, melyek létezése eléggé logikus történeteken alapul. #Érdekesség #Legenda #WatchMojo_hungary
  Előző videónk:
  ► Top 10 vígjáték, ami sokkal jobb, mint elsőre gondolnád
  🤝 Az epizódot az Unibet Magyarország támogatta. Ha további érdekes és izgalmas, sportokkal kapcsolatos beszélgetős és informatív tartalmakra vagy kíváncsi, akkor mindenképpen nézz át az Unibet Magyarország HUgets csatornájára, amit ezen a linken keresztül érhetsz el: hugets.info/like/FT5nbb-hRrINtwmQaWRogg.html
  🗣️ Narrátor: Parrag Zsombor
  zsomborparrag
  🌍 A csatorna a WatchMojo Network hivatalos magyar csatornája.
  This Channel is owned by WatchMojo.com
  Szinkronstúdio (localizations) by Special Effects Media - speceffectmedia.hu/

  Közzététel: 16 napja

  Megjegyzés

  1. SzilviNet

   Azért ez hogy a sárkányok legendája a félreértett dinoszaurusz csontvázakból ered...... Az első sárkány-történetek az ókorban keletkeztek, hol volt akkor még a régészet?? A jelenések könyvében is szerepel szörny... Második század!! Hol, melyik énekmondó láthatott az első évezredben dinoszaurusz csontvázat? Arthur korában vagy még előbb?? Nonszensz.

  2. Lunita Linden

   7. Percnél a sellőket nagytestű halakkal keverhették össze, pl. delfinek vagy lamantinok... 😡 Már megbocsássatok de mindkettő emlős!!

  3. Bolla Szabolcs

   A delfin meg a lamantin nem hal, hanem emlős.... Mint tudjuk...

  4. Tibor Földes

   És mi van a griff madarakkal?

  5. 028w82 game

   Tízes listának már volt egy majdnem ugyan ilyen videója.

  6. Horgos Márk

   Szerintem az óriások, nem egy rendellenesség miatt terjedtek el. Ha pl: A nép megtámadja B népet, és azt találja, hogy B nép átlagosan magasabb náluk, akkor úgy tértek vissza, hogy a B nép óriásokból áll!

  7. OneSeareh

   A vámpírok nem az együttállás utánról származó lények?

  8. István Junior Konkoly

   Azt nem értem hogy hol van itt az eredettörténet

  9. Gergő Dorner

   mondjuk a ,,tatár bárányfű" (nem a mostani xd)

  10. Norbert Szabo

   A kentaurok kimaradtak

  11. C4STI3L

   Yu-gi-oh :33

  12. Kincső Márton

   Drakula. Lehet sokan tudják de Drakula ugyebár erdélyből ered , egy román gróftol, Vlad Tepestől akit Vlad Draculnak is hívták , hisz a környéken lakó ember féltek tőle mert rengeteg törököt karóba húzatott,hogy az emberek olyanokat meséltem egymásnak hogy vért iszik stb.

   1. Kincső Márton

    @Lucy Kaede kösz a kiegészítést ,őwzíntén rég tanultam róla ezért lehet hogy az információk nem elég pontosak vagy hibásak...😬

   2. Lucy Kaede

    IIII. Vlad volt a neve és nem gróf volt hanem havasföld fejedelme (Romániában nemzeti hős), Tepest/Cepest a gúny neve volt és a törökök emlegették így (Dracul az apja II.Vlad által alapított lovagrendből ered ami akkor még sárkányt jelentett). Nem mondanám hogy féltek tőle, elég jó viszony ápolt a Hunyadiakkal (elvégre a törökök ellen harcolt) illetve abban az időben havas föld korán se volt a legbiztonságosabb terület, elég drasztikus módszerei voltak de egyesített egy teljesen megosztót országot és az átlag emberek jóval nagyobb biztonságban éltek az uralkodása alatt. Legtöbb történelmi forrás 20-100 ezer köze teszi az általa karóba húzatott ember számát, elég sok portré készült róla amint ép étkezik/iszik ezen tevékenység mellet(nem a holtakból^^). Bram Stoker egy magyar professzortól hallót róla (Vámbéry Ármin) és meg született a jól ismert Dracula.

  13. Varga Sámuel

   A démonos dolognak jobban is utána nézhettetek volna. A katolikus egyházban a mai napig vannak démon űzések. Az alapja, hogy kikutassák a személy pszichikai állapotát, valamint sokkal komolyabb dolgok történnek az adott személy körül, mint elsőre gondolnád. Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kéne tény ként beállítani a saját véleményedet, mert ezzel a másikat sérted meg. Vagy csak egyszerűen, ha csinálsz egy videót kutass utána, ne csak átgondold a dolgokat. Vagy szólj az embereknek, hogy ez csak a te véleményed.

  14. Beca Steca

   Hát szülés óta nekem is szép nőies lamantin testem van. Uh ez az. 😍💕😆

  15. Möraja

   A főnixmadár mítosza Egyiptomból ered, és egyszerűen (amennyire én tudom) abból fakad, hogy az emberek a Nap apróbb kitöréseit figyelték meg, és a lángnyelveket úgy értelmezték, hogy az Ré napisten halhatatlan madara, amely ezer évenként fészket épít, elég (ezért a lángnyelvek) és hamvaiból új életre kel.

  16. Martin Markov

   És onosz

  17. Várszegi Attila

   Rendkívül felszines volt a videó. Nem ástatok túl mélyre.

   1. SzilviNet

    Az hagyján de több helyen pontatlan és blőd.

  18. Róbert Márton

   "nagytestű halakkal, mint a delfinek és lamantinok.." WTF!?! egyik sem hal ám srácok.

   1. Fehi85

    De nem ám.. :D

  19. Gipsy Melody

   kiegészítem a küklopszokat! van egy genetikai mutáció küklopszia ami azt eredményezi hogy az emberek szemei túl közel fejlődnek egymáshoz vagy akár össze is olvadnak! valószínűleg volt több egyed is akik túl élték és meg élhettek 20 évet (habár a mai korban születés után per perctől pár óráig maradnak életbe de lehetséges hogy tovább életben maradnak ha a mutáció úgy jön ki! hisz vannak olyan sziámi ikrek akik egy testen osztoznak és két fejük van és már 30+ évesek és semmi bajuk! na bumm meg vannak a két fejű óriások eredete!)

   1. Gipsy Melody

    kiegészítik sok mindent habér illett volna kicsit nektek is utána nézni nem csak egy szuper felszínes bemásolást be tenni... már bocs vámpírok: van egy fajta holdégés betegség ami azt okozza hogy a nap fénye ténylegesen megégeti az emberi bőrt de még az erősebb hold fény is! valószínűleg ez az eredete a vámpíroknak sellők: a hajósok sokszor kaptak nap szúrást vagy ittak sós vizet amitől hallucináltak de sokuk skorbutos volt ami a gyümölcs hiány miatt volt! (c-vitamin jobban mondva) és igen ugye nők nem léphettek a fedélzetre! hacsak nem utas szállító volt... de a matrózok akár hosszú hónapokat is eltöltöttek a tengereken partra szállás nélkül! a több fejű állatokat is be lehetett volna hozni! pl cerberus a neten nem egy videó van fent a sziámi állatokról akik egy testben de több fejjel születtek! sőt még kígyók is vannak (hydra)

  20. 4 44

   Hol marad godzilla es a kaijuk?

  21. szabolcs Nagy

   Medvedisznóember kimaradt

  22. Komádi Cigánycsürhe

   A delfin nem hal, hanem emlős, csak szólok.

  23. Kitti Vancsura

   Valaki meg tudja mondani hogy a sírdogáló sellő milyen animéből való? 🤩 🧜‍♀️

   1. László Pavelcze

    One piece, ott is van a videóban. Kb. 700-800 részes az anime, nem rövid :)

   2. Simon Jancsekity

    One piece talan

  24. Dulacsi Renáta

   Attack on Titan :3 :3

  25. Zeusz32

   7:30 Meg a nőhiány, a hosszú tengeri utak alkalmával... Az egy valós dolog, és mivel amúgy is mindenben ismerős, és emberi formákat keres a szemünk, ez is belerakhatott a többi mellé.

  26. Eva Meszaros

   Lesz olyan videó amelyikben 10 zenész, aki a szimpadon haltmeg.

  27. LÁMA LÁMA

   Én úgy tudtam hogy régen a világámpírok voltak a zombik régen és ezért van az hogy a filmekben egy temetőből nyúlnak ki!😉🧟🧛

  28. Máté Lehel Boross

   7:09 "Könnyen megmagyarázható nagy testű halakkal, mint a delfinek, meg a lamantinok," ezekkel most mi van? XD

  29. PanzerFäust9775

   Valkűrök a skandináv mitológiába. A posztmodern kultúra szárnyas lovakon lovagló szüzekként ábrázolja őket, de eredetileg varjú/holló szerű lények, kisebb jelentőségű istenek. A mitológiában betöltött szerepük az volt, hogy a csatában elesettek közül kiválasztották a Valhallába kerülésre méltó harcosokat. Ennek az lehetett az alapja, hogy a vikingek láthatták az elesett harcosok tetemeit felemésztő dögevő madarakat és valamiféle felsőbb akarat részének tulajdonították be. A szárnyas ló a posztmodern alkotásokban megint csak félreértelmezés, a valkűrök lova metafora félreértelmezése. A valkürök lovát a szintén tetemeket elfogyasztó farkasokra értették.

  30. Adam Hetesi

   Logikus =amit ma könnyen a mai tényállásoknak megfelelően tudunk megmagyarázni!!! Ennyi!!!!

   1. SzilviNet

    Szaktudás nélkül....

  31. Tamás Kosztolnyik

   Nem szokott bajom lenni a videóitok kapcsán a hitelességgel de ennél a videónál van. Rengeteg olyan témát pedzegetett a videó (pl:démonok) amik rettentően régre nyúlnak vissza és azzal magyarázni hogy régebbi időkben az értelmi fogyatékkal élőket nem tudták hova tenni és ezt találták ki az mégis csak túlzás. Szeretem magát a stílust melyet a csatorna ad de most mellé nyúltatok.

   1. SzilviNet

    @Horgos Márk Nincs azzal semmi baj mert sajnos vannak. (szintén keresztyén).

   2. Czink Áron

    szerintem kuss :D

   3. Horgos Márk

    Kövezzetek meg, de én keresztyén emberként, hiszek a démonok létezésében.

   4. Tamás Kosztolnyik

    @Simon Jancsekity biblia, vallás hogyan gyakorolt nyomást abban az ídővmben, mélyebben belemennék a vallásos alapjába, lehetséges hogy megemlíteném a videóban hallottakat de nem erre hegyezném ki mivel nem teljesen így van.

   5. Simon Jancsekity

    Akkor te mivel magyaraznad

  32. Richárd Takács

   A boszorkányok nem csak nők voltak. A boszorkánysággal vádoltak minimum fele férfi volt

   1. Petra Magyar

    @Richárd Takács igen rájuk.

   2. Richárd Takács

    @Petra Magyar a wiccakra gondolsz?

   3. Petra Magyar

    Ráadásul még voltak, vannak és lesznek is emberek akiknek az a foglalkozásuk hogy boszorkányok. (mielőtt bárki írna, nem, nem az anyósra gondolok)

  33. Szabolcs Puskás

   ez valami anime edition

  34. TOMI Morningstar

   jöhetne valami one pieces v akaár narutos top 10 mert mostanság eléggé megnött az anime nézők és kedv elők száma.

  35. Andor Olasz

   Tudok még több mitológia lény logikus eredetét. Ebből a videóból tudom: hugets.info/show/06WKg6_J2K2ptnI/vide.html

  36. Róbert Bakos

   a vége felé már lusták voltatok a filmcímét fordítani

  37. Zimthor

   Sajnálatos módon a boszorkánysággal kapcsolatban félinformációkat állítotok. 1. A boszorkány egy gyógyító volt, hanem egy rossz mágia okozó. Tudni kell, hogy a boszorkányüldözések korszakában az ember legnagyobb értéke az örök lelke. Éppen ezért az összes olyan csábítás, ami eltávolít az üdvözüléstől, boszorkányságnak, mágiának, pogányságnak, vagy eretnekségnek tekintették. Ez nem azt jelenti, hogy "élj szarul és üdvözülsz", hanem hogy ha az ember olyan dologba akart beavatkozni, ami nem az ember feladata, az eltántorítja a közösséget a legfontosabb feladattól. 2. A boszorkányokat nem úgy égették meg, ahogyan azt sokan elképzelik, hogy elfogták a delikvenst, és azonnal ítélő bíróság délután az ebéd és a vacsora között ropogósra sütötte a menyecskét. Ezek általában a neoprotestáns felekezeteknek a módszerei voltak, nem a katholikus egyházé. Katholikusok a legtöbb esetben kiátkoztak, ami annak, aki antiszociális volt és nem foglalkozott a hitéletével, nem is volt egy fájó pont. (Többek között ebből jön a kiközösített, a településtől távoli viskóban élő, ma is ismeretes boszorkány archetípusa.) 3. Tisztázzuk le, az egyház nem a klérus. Ti egyházat mondtok, mikor arról beszéltek, hogy ki ítélt el kit. Viszont ott a klérus (tehát az egyházi feladatokat hivatásként űző emberek) szó lenne a helyes. Ez azért helytelen, mert az egyház a keresztény tanításban mi mindnyájan vagyunk. PAX

   1. Richárd Takács

    @Zimthor ez alapján gondolják úgy, hogy a kereszténység előtti magyar hitvilágban a boszorkányt az alsvási paralízis okozójaként tartották számon

   2. Bence Klazsik

    @Zimthor ma is tanultam valamit

   3. Zimthor

    @Bence Klazsik na most én leszek @Joci021 mert most te csak részigazságot mondtál. A "basz-" türk eredetű szó, jelentése nyomni. Ebből tényleg a "baszni" szó ered, viszont nem a koitálásra utal a boszorkány esetében, hanem hogy belészáll az áldozatába és megátkozza azt. Ez a lidércnyomás.

   4. Bence Klazsik

    A boszorkány szavunk a b@szás szóból alakult ki.

   5. Joci021

    @Zimthor így már világos köszi a kiigazítást

  38. Dominik Jancsi

   Ès mi van a Griff madarakal???

  39. Anna Kovács

   Drogon Viseryon és Rhaegal Én kicsikéim❤️❤️❤️

  40. Balázs Kevin Sárszegi

   Szerintem az Attack on Titan-os óriások eléggé eltúlzott illusztrációk voltak a 2-2,5 méteres emberekhez képest. Főleg a Kolosszális Titán!

   1. Balázs Kevin Sárszegi

    @ThiefCat Én a mangát nem kezdem el olvasni, mert szerintem nincs meg az az izgalom-faktor, ami egy anime, sorozat vagy film nézése közben megvan, plussz nem lehet izgulni az anime nézése közben, hamár tudjuk, mi lesz a vége, ahogy ezt Atis is elmondta a Hétről-hétre sorozatában (nem tudom, hogy az követted e), szóval megpróbálm elkerülni a spoilereket (ami nehéz lesz, mivel már a youtube is ellenünk fordult). Ui.: Én a "2022 winter" úgy értelmeztem, hogy 2020 január/február, mert a többi évadnál is fél év volt a különbség, és nem lenne értelme 1,5 évid húzni 10-15 epizód elkészítését, bár ki tudja 😀

   2. ThiefCat

    @Balázs Kevin Sárszegi Igyekeztem spoiler mentesen fogalmazni és nem szándékozom elrontani mások szórakozását, de az utolsó szezont 2 részre bontották és a folytatás csak 1,5 év múlva lesz és nehéz lesz azt spoiler mentesen kihúzni. Én emiatt héten döntöttem úgy hogy akkor nekiállok inkább mangának.

   3. Balázs Kevin Sárszegi

    @Várady Norbert Az aot-val együtt csupán 2 animét láttam, szóval róla nem is hallottam.

   4. Várady Norbert

    @Balázs Kevin Sárszegi és a sárkánynál hol volt shenron? (Jó lehet túloztam.)

   5. Balázs Kevin Sárszegi

    @ThiefCat Nono, én (és sokan mások) nem olvasom a mangát, szóval kérlek ne... Amúgy azt pont láttam, és... nagy...

  41. Marosits Péter

   Ha a vallás nem lenne, ma már egy sokkal fejlettebb világban élnénk.

   1. Marosits Péter

    @Horgos Márk Nem szóltam le senkit, csak megjegyeztem, hogy ha nem lenne vallás, pár száz évvel fejlettebb is lehetne akár a tudomány.

   2. Horgos Márk

    @Marosits Péter Az 1400-1500-as években tényleg túltolták a kereszténységet, nem tagadom! Protestáns emberként, tisztában vagyok az "eretnekek" üldözésével (pl: Luter, Kálvin) de ebben a korban, a keresztyénségnek jóval nagyobb hatalma volt, tehát nem tagadom hogy a tudomány fejlődését, erősen visszafogta, de nem kell leszólni a vallásos embereket.

   3. Marosits Péter

    @Horgos Márk Nem a Family guy-ból, csak a nyers tényekből. Évszázadokig üldöztek, gyilkoltak mindenkit, aki kicsit is másképp gondolkozott, vagy ellent mondott a szent írásnak. Nem véletlenül nem fejlődött az orvostudomány sem. Még az 1400-1500-as években is titokban kellett halottakat boncolni, csak hogy megtudjanak valamit az emberi szervezetről. A nagy hittérítő mészárlásokról nem is beszélve. Hány millió embert mészárolhattak le az évszázadok során, csak mert nem voltak keresztények? Vagy nem voltak hajlandóak átállni erre a hitre? stb. stb.

   4. Horgos Márk

    Ezt a Family guy-ból szedted, mi?

  42. Kristóf Turbók

   A griff és a hídra kimaradt. De akkor is jó volt 👍

   1. Kristóf Turbók

    @Gellért Hajas ne haragudj de ez a kettő jutott eszembe.

   2. Gellért Hajas

    Rengeteg mítikus lény maradt ki, ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy a videóban szereplő lényeken kívül csak és kizárólag a griff és a hidra mítikus lények.

  43. Garus hun

   7:10 Szóval szerintettek a delfin és a tengeritehén az hallnak számít?

   1. Dominik Jancsi

    @fjo79 XD

   2. fjo79

    Az még hagyján de nőies formájuk van. :D

   3. Dávid Kucsera

    @Joci021 igen emlősök

   4. Joci021

    úgy tudtam ezek emlősök

   5. Dominik Jancsi

    Jogos

  44. Hoppsza Sára

   Ezért kell a pedagógusok után a Gyerekeket is automatikusan beoltani a covid elleni vakcinával! Kötelező kell hogy legyen, Törvénybe kell hozni hogy a szülők ne tudjanak ellenállni!

   1. Gellért Hajas

    @Hoppsza Sára Nem neked mondtam, ezt nagyon régen tudja mindenki. De csak te vagy olyan idióta, hogy azt hiszed, hogy az oltást csak beadják aztán meg van oldva. 16 év alatt az immunrendzseredre veszélyt jelent az oltás, de a kommentet elnézve kb 10 éves lehetsz, szóval valószínűleg úgysem érted, és amit nem értesz, arról ne írj kommentet. Főleg, hogy semmi köze a videóhoz, minek írtad le egyáltalán?! És mellesleg megnézhetnéd, hogy kinek válaszoltam, nem a te neved van ott ha feltűnt.

   2. Hoppsza Sára

    @Gellért Hajas Már egy éve tart a járvány, és most jutott eszedbe?

   3. Gellért Hajas

    @rokiyoutuber Kb nekem is ez jutott eszembe.

   4. rokiyoutuber

    Ez hogy jött ide? Jól vagy gyermekem?

  45. puppiravasz

   a boszorkány nem mítikus lény és léteznek pl. wicca-ák

  46. Csepikee HUN

   Az egyik legritkább mítikus lény a Manchester city szurkoló

   1. BATTLE GAMEING

    @Joci021 én is csak poénból folytattam! Nyugi tisztában vagyok azzal hogy ezt még a 2 perce élő zigota is tudja! Ok, rendben lehet hogy kicsit tuloztam, lehet hogy kel neki még egy perc hogy teljesen felfogja!

   2. Joci021

    @BATTLE GAMEING Csak poénból írtam tudom hogy ez lehetetlen dolog.

   3. BATTLE GAMEING

    @Joci021 tudod ez nem mitikus, hanem inkább olyan őrültség hogy arra nincseneis szavak!

   4. Joci021

    @BATTLE GAMEING pont ezért írtam

   5. BATTLE GAMEING

    @Joci021 persze! Csak ritka! Én meg szombat esténként a jetivel, Nesivel és Godzillaval szoktam pokerezni!

  47. Várady Norbert

   Lesz még dragon Ball és olyen jó animékről készített videó mint régen?

   1. Kristóf Kertész

    Aang Avatárról is jöhetne több.

   2. Várady Norbert

    Ja hát mondhatni weeb vagyok😂 és nagyon szeretem a top 10 videókat is. (Igazából azért mondtam dragon ball-t mert az a kedvencem és szerintem az a legikonikusabb)

   3. Róza Mihályfi

    Ugyan erre gondoltam 😂

  48. Sievking Robert

   Hol a Tengeri szerzetes? 😄 Just Vidman-el kellene egy különkiadás mítikus lényekkel

   1. Várady Norbert

    És ha Vidman szerepelne szerintem megkapná a díját és a Son Goku figuráját is. (Persze csak női lábas fotókért.😂)

   2. Klaudia Izer

    Meg persze az Onosz és a Ludorakla ❤️❤️😍😍🤣🤣

   3. Gellért Hajas

    Hát igen

  49. Csizmazia Tamás

   anime

   1. Beni Gaming

    emina

  50. Leontina Bóka

   imádom!!!!!